Importanta tehnicilor SEO (Search Engine Optimisation) numai pentru motoarele de cautare

22 Oct

Potrivit Secret Blog un fost angajat Google, Andre Weyher, a ales sa rupa tacerea si sa spuna cum vede Google strategiile SEO actuale dar si ce s-a schimbat in ultimele luni. Nu se intampla ca in fiecare zi sa auzi pe cineva de la Google si pe care nu il cheama Matt Cutts sa vorbeasca despre strategii promovare site si promovare site. Profilul lui Andre Weyher de LinkedIn mentioneaza locurile ocupate la Google in decursul timpului. In interviul acordat acesta el fi de ajutor webmasterii sa inteleaga cat de cat cum vede Google o serie strategii si tactici Optimizare seo. Inainte ca articolul sa apara aceia de la la Google nu au vrut sa comenteze insa dupa aparitie, oficialii motorului de cautare au sustinut ca Andre Weyher nu a ocupat la Google pozitiile din LinkedIn. Weyher a explicat ca fiecare persoana de la ’search quality team’ acopera o anumita ‘piata’. Despre Link Building, Andre Weyher sustine ca toata lumea a stiut ca Penguin a vizat link-urile dar nimeni nu a crezut ca impactul asupra website-urilor o sa fie destul de de mare.

”In acesta etapa Google, numai un webmaster fara minte ar putea sa se mai bazeze pe aceleasi practici pe care le folosea cu brio in acest moment 8 luni”, a spus Andre Weyher. Cand vorbeste de etapa, Weyher se refera la Penguin care a fost updatat la sfarsitul lui Aprilie. Google a estimat ca o sa afecteze trei la suta dintre rezultatele cautarilor. Apoi au mai fost doua modificari la Penguin, la sfarsitul lui May si inceputul lui Octombrie. ”Sa luam Page Rank ca exemplu; in trecut cand obtineai link de la oricare website cu PR mare era mereu folositor insa in acest moment conteaza mai mult tema site-lui, relevanta. Acesta este noul PageRank”, a spus Weyher. Despre inscrierea in directoare, fostul angajat Google spune este o metoda inca buna numai cand acele directoare sunt de nisa, bun buna, moderate.

Provenienta backlink-urilor conteaza destul de mult, Weyher spune ca este important cum arata locul din care vin. Daca este numai o pagina in care sunt ‘atarnate’ mai multe link-uri sau cand sunt prea multe link-uri cu anchor text identic s-ar putea sa fie probleme. In incheiere, Weyher a dat un sfat “Incearca sa construiesti un website ca si cum Optimizare seo nu ar realizeaza parte din planul tau” de promovare site

YouTube nu este numai un website un poti sa asculti muzica si sa vezi clipuri amuzante.
Este al doilea mare motor de cautare din lume care te poate fi de ajutor la optimizarea Optimizare seo. In acest articol o sa iti scriu concret si noi da un exemplu despre cum poti realiza trafic si beneficii numai pentru site-ul tau utilizand YouTube.
Clipurile de la YouTube apar tot mai mult la rezultatele cautarilor din Google astfel un singur clip incarcat ti-ar putea fi de ajutor destul de mult in privinta traficului. Cum asta? Simplu. Sub clip ai oportunitatea sa iti pui o serie date si sa pui si link-ul websiteului sau blogului pe care vrei sa-l promovezi.
Cu siguranta o parte dintre aceia interesati de videoclip vor accesa si link-ul pus de tine. Am promis un exemplu real asa ca poti sa-l citesti in continuare. Deschide Google si cauta ‘enter sandman’ este o piesa de la Metallica.
Nu ai cum sa o retazi numai pentru ca este pe primul loc. Desigur la primele productie cand cauti ceva mai cunoscut apare Wiki, situatia s-a schimbat. Intra pe YouTube si vei vea ca persoana care a uploadat clipul si-a pus si link-ul blogului. Clipul dispune peste 62 de milioane de vizualizari. Socoteste in acest moment ce trafic a avut acel blog cand cel putin Trei la suta dintre aceia care au vazut clipul au intrat si pe blogul respectiv. Suna clar? Ce ai tu de facut? Sa zicem ca ai un website in care prezinti feluri de de camioane. Uploadeaza – sau il poti realizeaza aici – un clip cu tot felul de camioane si pune asa cum trebuie cuvantul cheie. Filmuletul sa se numeasca de ex. Cele mai frumoase camioane, Feluri de camioane, Camioane performante. E numai un exemplu dar ai prins faza. Nu uita sa iti pui link-ul catre site-ul pe care vrei sa-l promovezi. Linkul il poti pune pe toate site-urile de socializare. Cu cat dispune mai multe vizionari cu destul de dispune mai multe sanse de a urca si in google Google.

La fel de importanta cum ar fi avansare si promovare site in sistemele social media, este si avansare Optimizare seo (Search Engine Optimisation). La ora actuala, google GOOGLE, fiind cel mai folosit motor de cautare de catre utilizatorii din mediul online din Romania, distractie un rol extraordinar de important in generarea de trafic targetat, ajuntand potentialii clienti sa ajunga la o maniera extraordinar de simpla, la serviciile sau produsele cautate. Este extraordinar de important sa tinem cont de toti factorii care influenteaza clasificarea in topul de cautare GOOGLE, astfel reusind sa transformati vizitele potentialilor clienti din website-ul dumneavoastra in profit.

Modificarile radicale din cadrul algoritmului de cautare (Penguin & Panda) ne garanteaza faptul ca noul fel de clasificare in topul de cautare GOOGLE se realizeaza nivelul de efort depus si calitatea acestuia in procesul de optimizare si promovare a unui serviciu de realizare website web.

Advertisements
%d bloggers like this: